Min blog

Barmhjertighed

Som sagt går i gymnasiet og i dag i Religon havde vi om Barmhjertighed. Det fik mig til at tænke rigtig meget på menneskelighed og næstekærlighed. Hvilket er lidt modstridende til samfundets infrastruktur i den Vestlige Senmoderne civilisation. Her er man sin egen lykkedes smed og der dyrkes en egocentrisk tankegang. Men samtidig ser i også i andre civilisationer som den mellemøstlige, hvor befolkningen undertrykkes, og hvor demostranter mødes med vold. Denne menenskelighed og næstekærlighed som næbnes i alle former for religoner (f.eks. den barmhjertige samaritaner fra biblen) er svær at se i ens dagligdag eller i en verden, hvor vi i den vestlige verden ser på, mens folk dør af sult, krig og undertrykkelse hver dag på. Dette har faktisk været årsagen til, at jeg drømmer om at blive læge. Jeg ønsker at give igen og håber på at se mig selv arbejde for læger uden grænser om ti år. Jeg ønsker at give igen for næstekærlighed er for mig virkelig en af de smukkeste ting i denne verden, og vi bør ikke glemme det.

 

Nogle citater om barhjertighed

 "Fred være med jer! Barmhjertighed er Herrens lov"- Koranen


 "Barmhjertighed holder ikke noget tilbage; den drypper som den milde regn fra himlen på jorden nedenunder. Den er en dobbelt velsignelse; den velsigner ham, der giver, og ham, der tager."-William Shakespeare (1564 – 1616)

 

"Jeg har altid ment, at barmhjertighed bærer mere frugt end streng retfærdighed" Abraham Lincoln (1809 – 1865)  

 

"Samaritaneren selvfølgelig, han som viste ham barmhjertighed.
“Ja”, sagde Jesus, “gør sådan!”Gør godt mod andre! Vær barmhjertige! Vis jer som andre menneskers næste, for det værste er ikke at være nogens næste." -Biblen, den barmhjertige samaritaner

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.07 | 00:42

Tusind tak, synes også selv, det er et sødt citat

...
21.07 | 00:39

Citattet er helt klart noget, jeg vil bruge. Det er virkelig sødt

...
17.05 | 22:45

Mange tak.Glæder mig til at høre mere om din nye blog

...
15.05 | 10:36

Hej. Jeg har lige fundet din blog, og har følt mig så inspireret, at jeg har startet min egen. - Tak!

...
Du kan lide denne side